Onze Dirigent

ERIK BUYLE

Leraar Slagwerk, Jurylid, Dirigent, Componist

ErikBuyle
Erik Buyle studeerde slagwerk, trompet, kamermuziek, harmonie en pianobegeleiding
aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij studeerde eveneens trombone bij Carl Smits en volgde verschillende jazzworkshops bij Slide Hampton.
Aan het Brabants Muziekconservatorium van Tilburg behaalde hij eveneens een masterdiploma in contrapunt, muziekanalyse, orkestratie en compositie.

Als freelance musicus was hij reeds werkzaam bij verschillende orkesten waaronder het Filharmonisch Orkest van Antwerpen, het Nationaal Orkest van België, het Symfonisch Orkest-, het Jazzorkest- en de Bigband van de voormalige BRTn en werkte samen met verschillende dansorkesten en artiesten zoals Sadi, Jo Carlier, Janot Morales, Pim Jacobs e.a.
Hij nam ook deel aan verscheidene tv-opnames met ondermeer Nana Mouskouri
en Paul Anka. Daarnaast maakte hij tournees met Barry Manilow, François Glorieux,
Eddy House en het Antwerps Percussie-ensemble.

Als componist schreef hij reeds verschillende plichtwerken voor muziekacademies
en solistenwedstrijden. Zijn opuslijst groeit rustig aan en omvat zeer uiteenlopende genres, waaronder een aantal werken voor sopraan en kamerorkest, koor, piano, percussie, brassband, koperkwartet en diverse soloinstrumenten.
De stijgende vraag voor composities in opdracht vanuit binnen-en buitenland, doen Erik Buyle meer evolueren van uitvoerend musicus naar componist. Een aantal van deze composities werden reeds op CD gezet.

Hij was lid van de muziekcommissie van het Nationaal Muziekverbond van België,
een veelgevraagd jurylid en gastdirigent bij wedstrijden georganiseerd door de Nationale Muziekraad, pedagogisch adviseur van Felim en lid van de technische commissie van Vlamo.

Als dirigent en arrangeur werkte hij reeds met verschillende artiesten samen w.o. Garry Hagger, Koen Crucke, Günther Neefs, Chris Van Tongelen, Raf Van Brussel, Sandy, Barbara Dex, Jean Bosco Safari, Luc Caals, Marijn Devalck, Lia Linda, Jelle Cleymans en vele anderen. Hij dirigeerde op buitenlandse concertreizen in Zwitserland, Duitsland, Tsjechie, Luxemburg en Frankrijk en was dirigent van de Koninklijke Harmonie van Kalfort, Wilrijk, Kieldrecht, Boom en de Big Bang Band van Zwijndrecht.

Momenteel is hij leraar slagwerk, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Muziekakademie van Boom en dirigent van verschillende orkesten, waaronder de Koninklijke Harmonie “St. Cecilia” van Reet, de Bigband “ Swing and Soul” van Aartselaar, de Koninklijke Fanfare “de Kunstminnaars” en de “Freddy Sunder” Bigband.

Volg ons op :
FacebookyoutubeFacebookyoutube