Jaarlijks concert te Beerse met Marc Godfroid

Datum / Uur
22/09/2018
20:00 - 23:00

Locatie:
CC 't Heilaar

Evenement:


de FREDDY SUNDER BIGBAND

nodigt U graag uit op zijn JAARLIJKS CONCERT in

GC t’HEILAAR te BEERSE

gastsolist:

Trombonist MARC GODFROID

Dit jaar mikken we weer wat hoger ! Vandaar de keuze voor het Cultureel Centrum t’Heilaar te Beerse waar we met een nagelnieuw repertoire uitpakken!

Als gastsolist hebben we niemand minder dan MARC GODFROID !

foto door Hans-Joachim Maquet : http://www.fotocommunity.de

Naast enkele prachtige werken door Marc gebracht, hebben wij een mooi repertoire voorbereid waaronder een aantal nieuwe zangnummers voor onze vocalisten KARIN en FRANKY DYSON. Al bij al zeker de moeite om af te zakken naar Beerse.

Informatie over de aankoop van inkomkaarten vindt U onderaan ! Hou in ieder geval de datum van 22 september vrij! Wij zullen zorgen voor een fantastische show met heel veel afwisseling!

Tot dan!

BIOGRAFIE MARC GODFROID:

Marc Godfroid (Opbrakel, 1960) is trombonist, docent trombone en bigband-leider.

Op uitnodiging van artistiek leider Etienne Verschueren, begon Godfroid zijn muzikale carrière in 1981 als lid van het BRT Jazz Orkest. Datzelfde jaar werd hij leider van Eurojazz, het jeugdorkest van de Europese Unie waarmee hij ook op rondreis ging door Europa.

In 1982 werd hij lid van het Tony Bouwens Sextet. Dat jaar behaalde hij als solist in het Big Band Sound-orkest van Wetteren ook een prijs op het Tros Big Band Festival in Amersfoort.

Marc speelde samen met heel wat jazz-grootheden zoals Carl Fontana, Toots Thielemans, Philip Catherine, Bill Watrous, Maria Schneider, Lee Konitz, Dave Liebman, David Linx, Gianluigi Trovesi,Richard Galliano, Randy Brecker, Ack Van Rooyen, Sammy Nestico, Toshiko Akyoshi, Don Menza, …

Sinds 1986 is hij Leraar Jazz Trombone aan het Conservatorium van Gent, en tevens dirigent van zijn Big Band 86 en de Fanfare St.-Cecilia te Geraardsbergen.

Sinds 1993 is hij coördinator van de Jazzafdeling en leraar didactiek aan het Gentse Conservatorium.

Van 1989 tot 1991 was hij tevens lesgever Trombone aan het Conservatorium te Brussel.

Vanaf 1996 doceert hij ook aan het conservatorium van Amsterdam.

Marc Godfroid was in april 1995 de eerste die de door Sabam uitgereikte prijs Django d’Or van België in ontvangst mocht nemen.

Hij is ook een van de mede-oprichters van het Brussels Jazz Orchestra (BJO)

Tijdens de zomer 1996 maakt hij zijn eerste solo CD met The Concord Jazzensemble en in december van datzelfde jaar toerde hij met Caravelli in Japan.

Sinds het najaar 1996 is hij vast lid van de SWR Big Band (Stuttgart), waarmee hij optreedt en CD-opnames maakte met o.a. Frank Foster, Slide Hampton en Clark Terry.

Eind jaren ’90 en beginjaren 2000 staat Marc op verschillende podia in o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en onderneemt hij talrijke tournees met ondermeer The Beets Brothers, het Rosenbergtrio, Peter Herbolzheimer en Charlie Mariano, Chick Corea sextet, Paul Kuhn, Johan verminnen, Will Tura, Sammy Nestico, …

In 2012 speelde hij een week in de Blue Note Jazz Club in New York met het Brussels Jazz Orchestra, Kenny Werner en Chris Potter.

In 2013 speelt hij in het Montreux Jazz Festival ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Quincy Jones.

In 2014 wordt hij met het Brussels Jazz Orchestra genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Large Jazz Ensemble.

 

KAARTEN

U kan kaarten bestellen via de website: KAARTENVERKOOP

U kan rechtstreeks op de rekening storten met vermelding van naam en aantal personen : IBAN BE98.7350.1836.2993 van de Freddy Sunder Bigband vzw. Bedrag: aantal personen x 13€.

In beide gevallen zullen de kaarten aan de kassa liggen op de avond zelf. U krijgt hiervan bevestiging.

U kan eveneens rechtstreeks kaarten kopen bij één van de muzikanten aan 13€.

Volg ons op :
FacebookyoutubeFacebookyoutube